Henny Gieles, Bachbloesemtherapeut in Den Bosch
Bachbloesems
zoals Bach ze maakte
Zo'n beetje alles wat Bach over Vervain geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De bovenste tekst beschouwde Bach als de uiteindelijke volledige beschrijving. De oudere teksten staan hier alleen als studiemateriaal.

Bachbloesem Vervain

Alles wat Bach schreef over Vervain

De Twaalf Genezers & Andere Remedies (1936)

- *VERVAIN -

Degenen met vastgeroeste principes en ideeën, waarop ze vertrouwen dat ze juist zijn, en die ze uiterst zelden aanpassen.
Ze hebben een sterke wens om iedereen om zich heen te bekeren tot hun eigen kijk op het leven.
Ze hebben een sterke wil en zijn heel moedig wanneer ze overtuigd zijn van de dingen die ze willen onderwijzen.
Wanneer ze ziek zijn vechten ze door, lang nadat velen hun verplichtingen zouden hebben opgegeven.

- - *VERVAIN - Verbena Officinalis - - IJzerhard

De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (1934)

- VERVAIN -
Voor de koppige, wilskrachtige. Willen geen advies. Moeilijk te helpen. Die, als ze niet in orde zijn, vaak volhouden lang nadat anderen het zouden hebben opgegeven.

De Engelse en botanische naam van elke remedie is als volgt (de Nederlands naam is toegevoegd)

VERVAIN. . . . . . . . . . . . . . . . Verbena officinalis . . . . . . . . . . . IJzerhard


Deze planten bloeien over het algemeen gedurende de maanden juli, augustus en september,Het onderstaande geeft een idee van de plaats waar ze gevonden kunnen worden,


VERVAIN groeit in de bermen van wegen en aan de randen van hagen.

Het Verhaal van de Reizigers (1934)

Er waren eens; en het is altijd "eens", zestien reizigers die eropuit trokken om door een bos te reizen.

Vervain zou het pad ook goed genoeg moeten kennen, maar hoewel hij het niet helemaal zeker wist, bleef hij alsmaar uitweiden over het enige pad uit het bos.

En uiteindelijk bereikten ze allemaal de andere kant van het bos.

Nu fungeren ze als gidsen voor andere reizigers die de reis nog niet eerder gemaakt hebben,
Vervain preekt niet langer maar wijst de weg in stilte.

De Twaalf Genezers & Vier Helpers (1933)

- VERVAIN
ENTHOUSIASME -

De wilskrachtigen. Degenen met een gedreven instelling, die ertoe neigen zichzelf geestelijk en lichamelijk overmatig in te spannen. Ze weigeren om verslagen te zijn en houden vol, lang nadat anderen het zouden hebben opgegeven. Ze gaan hun eigen gang. Ze hebben starre denkbeelden en weten heel zeker dat ze het bij het rechte eind hebben. Ze kunnen hardnekkig een behandeling weigeren totdat ze gedwongen worden. Ze kunnen worden meegesleept door hun enthousiasme, en kunnen zichzelf behoorlijk onder druk zetten. In alles wat ze doen hebben ze de neiging om te serieus en strak te zijn. Het leven is heel zwaar voor hen. Ze hebben hun eigen sterke overtuigingen, proberen soms om anderen van hun standpunt te overtuigen en zijn onverdraagzaam jegens de mening van anderen. Ze luisteren niet graag naar advies. Het zijn vaak mensen met grote idealen en ambities om de mensheid te helpen.

De botanische naam van elke remedie is als volgt:

- VERVAIN - Verbana Officinalis


Deze planten bloeien meestal in de maanden juli, augustus en september.


VERVAIN groeit langs wegen en hagen.

Twaalf Genezers (1933)

- 7. - DE ENTHOUSIASTELING - Vervain

VERVAIN is de enthousiasteling. Die mensen die vreselijk hun best doen om hun idealen te bereiken, en op die manier zichzelf beschadigen. Het zijn degenen die hoog mikken, maar in plaats van gebruik te maken van kalmte en geduld gebruiken ze energie en haast. Het zijn de mensen die ver genoeg gekomen zijn om te begrijpen dat grote idealen alleen bereikt worden zonder spanning of haast.

- Remedie - Te ontwikkelen kwaliteit - Gebrek
- Vervain - Verdraagzaamheid - De Enthousiasteling


Agrimony en Vervain vinden we langs de bermen van onze wegen;


Mijn twaalf remedies (1933)

- 9. - VERVAIN - Verbana officinalis
- VERVAIN - Groeit langs wegen en hagen.

Twaalf Geweldige Remedies (1933)

- 9. - De wilskrachtigen, degenen die moeilijk te behandelen zijn, omdat ze het altijd beter weten en hun eigen gang gaan hebben VERVAIN nodig.

Bevrijd Uzelf (1932)

- VERVAIN
Over-enthousiasme           Tolerantie -

Brand je van enthousiasme en wil je graag grote dingen doen, en wel meteen op dit moment? Vind je het moeilijk om geduldig je plan uit te werken omdat je het resultaat al wil hebben zodra je begint? Merk je dat je streng wordt tegenover anderen omdat je zo enthousiast bent; dat je wil dat zij de dingen zien zoals jij ze ziet; dat je jouw mening probeert op te dringen, en je geduld verliest als ze niet volgen?

Dan heb je het in je om een leider en een leraar te zijn. Vervain, het kleine paarse bloemetje dat aan de randen van heggen groeit, zal je aan de eigenschappen helpen die je nodig hebt, vriendelijkheid tegenover je broeders, en begrip voor de mening van anderen; het zal je helpen beseffen dat de grote dingen van het leven op een vriendelijke en rustige manier gedaan worden, zonder spanning of stress.

Ξ MENU