Henny Gieles, Bachbloesemtherapeut in Den Bosch
Bachbloesems
zoals Bach ze maakte
Zo'n beetje alles wat Bach over Centaury geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De bovenste tekst beschouwde Bach als de uiteindelijke volledige beschrijving. De oudere teksten staan hier alleen als studiemateriaal.

Bachbloesem Centaury

Alles wat Bach schreef over Centaury

De Twaalf Genezers & Andere Remedies (1936)

- *CENTAURY -

Vriendelijke, rustige, zachtaardige mensen die maar al te graag anderen dienen. In hun streven overschatten ze hun kracht.
Hun wens gaat zozeer een eigen leven leiden dat ze eerder dienaren worden dan bereidwillige helpers. Hun aardige karakter leidt er toe dat ze meer dan hun eigen aandeel van het werk doen, en op die manier kunnen ze hun eigen specifieke doel in het leven voorbijlopen.

- - *CENTAURY - Erythraea Centaurium - Centaurium erythraea - Echt Duizendguldenkruid

De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (1934)

- CENTAURY -
Voor de zwakken, de lustelozen, de vermoeiden, die geen energie hebben. Rustig en vaak verlegen en schuw.

De Engelse en botanische naam van elke remedie is als volgt (de Nederlands naam is toegevoegd)

CENTAURY . . . . . . . . . . . . . . Erytraea centaurium . . . . . . . . . Gewoon Duizendguldenkruid


Deze planten bloeien over het algemeen gedurende de maanden juli, augustus en september,Het onderstaande geeft een idee van de plaats waar ze gevonden kunnen worden,


CENTAURY groeit in de velden, randen van heggen en weide-landschap.

Het Verhaal van de Reizigers (1934)

Er waren eens; en het is altijd "eens", zestien reizigers die eropuit trokken om door een bos te reizen.

en de timide kleine Centaury was er zo op uit om lasten te verlichten dat hij bereid was om ieders bagage te dragen. Helaas voor de kleine Centaury droeg hij meestal de last van degenen die het best in staat waren hun eigen last te dragen, alleen maar omdat die het hardst riepen.

En uiteindelijk bereikten ze allemaal de andere kant van het bos.

Nu fungeren ze als gidsen voor andere reizigers die de reis nog niet eerder gemaakt hebben,
en Centaury zoekt steeds de zwaksten op die hun last zwaar vinden.

Het Verhaal van Centaury zelf (1933)

Ik ben zwak, ja, ik weet dat ik zwak ben, maar waarom? Omdat ik geleerd heb kracht en macht en overheersing te haten, en als ik naar de kant van zwakte afdwaal, vergeef me, het is alleen maar een reactie op de hekel die ik eraan heb om anderen pijn te doen, en ik zal al gauw leren begrijpen hoe ik een evenwicht moet vinden zodat ik niemand pijn doe en ook zelf geen pijn heb. Maar voor nu heb ik even liever dat ik zelf lijd dan dat ik ook maar een ogenblik een broeder pijn doe.

Dus heb maar veel geduld met je kleine Centaury, ze is zwak, ik weet het, maar het is een zwakheid aan de goede kant, en ik zal snel groter en sterker worden en mooier totdat jullie me allemaal zullen bewonderen vanwege de kracht die ik jullie zal brengen.

De Twaalf Genezers & Vier Helpers (1933)

- CENTAURY
ZWAKHEID -

Om kracht te geven. De zwakheid na ziekte: bleek, lusteloos, moe, geen energie, lam, uitgeput. De veerkracht weggevloeid. Degenen die tot elke prijs vrede wensen. Zelfs als ze ziek zijn kunnen ze te graag anderen willen helpen en moe en uitgeleefd raken door hun inspanningen. De geest is vaak alert, maar het lichaam zwak, te zwak om veel moeite te doen. Gedwee, onderdanig en uitgebuit als gevolg van hun vriendelijke aard.

De botanische naam van elke remedie is als volgt:

- CENTAURY - Erythraea Centaurium


Deze planten bloeien meestal in de maanden juli, augustus en september.


CENTAURY groeit in de velden, langs hagen en in weiland.

Twaalf Genezers (1933)

- 9. - DE VOETVEEG - Centaury

CENTAURY zijn de voetvegen. Ze lijken alle kracht te missen om zichzelf te zijn of het vermogen om tegen te gaan dat iedereen ze gebruikt. Ze doen geen enkele moeite om hun vrijheid te veroveren.

- Remedie - Te ontwikkelen kwaliteit - Gebrek
- Centaury - Kracht - De Voetveeg


Centaury, Gentian and Rock Rose in weilanden.


Mijn twaalf remedies (1933)

- 12. - CENTAURY - Erythraea centaurium
- CENTAURY - Groeit in de weiden, langs hagen en in grasland.

Twaalf Geweldige Remedies (1933)

- 12. - Degenen die zwak, bleek en krachteloos zijn, alleen maar slap en moe zullen zeer geholpen zijn met CENTAURY.

Bevrijd Uzelf (1932)

- CENTAURY
Zwakheid           Kracht -

Laat jij je door iedereen gebruiken, omdat je vanuit de vriendelijkheid van je hart moeite hebt om ze iets te weigeren; geef je liever gewoon maar toe, in vrede's naam, in plaats van te doen wat je weet dat goed is, omdat je geen onenigheid wil; laat je je met de beste bedoelingen gebruiken, in plaats van dat je zelf bewust je eigen taak kiest. Als je je laat gebruiken als deurmat ben je al een heel eind onderweg om geweldig dienstbaar te zijn, als het besef eenmaal doordringt dat je een beetje positiever in het leven moet staan.

Centaury, dat in onze weiden groeit, zal je helpen om je werkelijke zelf te vinden, zodat je een actieve, positieve werker kunt worden, in plaats van dat je je passief laat gebruiken.

Ξ MENU