Henny Gieles, Bachbloesemtherapeut in Den Bosch
Bachbloesems
zoals Bach ze maakte
Zo'n beetje alles wat Bach over Cerato geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De bovenste tekst beschouwde Bach als de uiteindelijke volledige beschrijving. De oudere teksten staan hier alleen als studiemateriaal.

Bachbloesem Cerato

Alles wat Bach schreef over Cerato

De Twaalf Genezers & Andere Remedies (1936)

- *CERATO -

Diegenen die onvoldoende vertrouwen in zichzelf hebben om hun eigen beslissingen te kunnen nemen.
Ze zoeken voortdurend advies van anderen en worden dikwijls misleid.

- - *CERATO - Ceratostigma Willmottiana - Ceratostigma willmottianum - Loodkruid

De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (1934)

- CERATO -
Voor degenen die geen boeiende interesse in het leven lijken te hebben; die niet veel vertrouwen in zichzelf hebben en niet van zichzelf overtuigd zijn. Ze vragen altijd advies aan verschillende mensen maar volgen het niet op, nooit helemaal tevreden dat ze het antwoord hebben dat ze nodig hebben. Willen vaak dingen doen die dwaas lijken.

De Engelse en botanische naam van elke remedie is als volgt (de Nederlands naam is toegevoegd)

CERATO. . . . . . . . . . . . . . . . . Ceratostigma willmottiana. . . . . Loodkruid


Deze planten bloeien over het algemeen gedurende de maanden juli, augustus en september,Het onderstaande geeft een idee van de plaats waar ze gevonden kunnen worden,


CERATO is op dit moment erg zeldzaam in dit land (1934, Engeland).

Het Verhaal van de Reizigers (1934)

Er waren eens; en het is altijd "eens", zestien reizigers die eropuit trokken om door een bos te reizen.

Cerato had weinig vertrouwen in zijn eigen oordeel en wilde elke route uitproberen om zeker te weten dat ze niet fout waren,

En uiteindelijk bereikten ze allemaal de andere kant van het bos.

Nu fungeren ze als gidsen voor andere reizigers die de reis nog niet eerder gemaakt hebben,
Cerato weet toch zo precies welke weggetjes nergens toe leiden,

De Twaalf Genezers & Vier Helpers (1933)

- CERATO
ZELF-WANTROUWEN -

Mensen die te gemakkelijk beïnvloed worden. Voor degenen die geen vertrouwen hebben in zichzelf, die te veel leunen op het advies van anderen en eerst naar de een luisteren en dan naar een ander. Hun eigen gebrek aan zelfrespect zorgt dat ze iedereen die een sterke mening heeft te veel bewonderen en vertrouwen; hierdoor kunnen ze gemakkelijk in moeilijkheden gebracht worden. Als ze ziek zijn zijn ze er vrij zeker van dat het ene middel ze zal genezen, totdat ze horen van iets anders, en zo haasten ze zich van het ene probeersel naar het andere, afhankelijk van het laatste advies dat ze gehad hebben. Ze zullen bijna alles doen wat goed of slecht voor hen is als de redenering maar overtuigend genoeg is. Ze vertrouwen niet op hun eigen goede oordeel. In plaats van die dingen te doen die ze zelf willen of die ze graag doen, zullen ze vaak napraten wat anderen adviseerden of dachten. De ideeën en meningen van anderen zijn te belangrijk voor hen, en dit berooft hen van hun eigen persoonlijkheid. Ze zullen altijd een uitvlucht hebben voor alles wat ze doen.

De botanische naam van elke remedie is als volgt:

- CERATO - Ceratostigma Willmottiana


Deze planten bloeien meestal in de maanden juli, augustus en september.


CERATO is geen inheemse plant en alleen te vinden in een of twee particuliere landgoederen. Wellicht kan hier later een Britse vervanger voor gevonden worden.

Twaalf Genezers (1933)

- 10. - DE DWAAS - Cerato

CERATO mensen zijn de dwazen. Ze zouden de wijze leraren en instructeurs moeten zijn, maar ze lijken te veel te luisteren naar andere meningen, en te gemakkelijk te worden beïnvloed door omstandigheden van buiten.

- Remedie - Te ontwikkelen kwaliteit - Gebrek
- Cerato - Wijsheid - De Dwaas


Ceratostigma komt in dit land niet in het wild voor, maar er zijn planten in de Tuinen van de "Pleasaunce", Overstrand, Norfolk, en in Kew Gardens.


Mijn twaalf remedies (1933)

- 7. - CERATO - Ceratostigma Willmottiana
- CERATO - Is geen inheemse plant en alleen te vinden in een of twee particuliere landgoederen. Wellicht kan hier later een Britse vervanger voor gevonden worden.

Twaalf Geweldige Remedies (1933)

- 7. - De patiënt die dwaze dingen wil doen, naar ieders advies luistert, die iedere kuur en alles wat wordt aangeraden wil uitproberen heeft CERATO nodig.

Bevrijd Uzelf (1932)

- CERATO
Onwetendheid           Wijsheid -

Heb je het gevoel dat je wijsheid bezit; dat je een filosoof kunt zijn en een gids voor je medemensen? Voel je de kracht in jezelf om hen te adviseren in hun moeilijkheden, hun zorgen te verzachten, en hen op ieder moment te helpen bij hun problemen; en lukt het je door gebrek aan zelfvertrouwen toch niet om dit voor elkaar te krijgen, misschien omdat je te veel naar anderen luistert en je te veel laat leiden door hoe het hoort? Heb je in de gaten dat het dit gebrek aan zelfvertrouwen is, het negeren van je eigen wijsheid, dat je verleidt om te veel naar andermans advies te luisteren?

Dan zal Cerato je helpen om je individualiteit te vinden, je persoonlijkheid, en je in staat stellen om, bevrijd van invloeden van buiten, de grote gave van de wijsheid die je in je hebt, te gebruiken ten behoeve van de mensheid.

Ξ MENU