Henny Gieles, Bachbloesemtherapeut in Den Bosch
Bachbloesems
zoals Bach ze maakte

Waar kunnen we Bachbloesems plaatsen?

Hieronder proberen we de Bachbloesems een beetje te plaatsten in het panorama van allerlei verschillende middelen. Het overzicht is uiteraard veel te beknopt om volledig te kunnen zijn.

Reguliere medicijnen

Reguliere medicijnen werken direct op ons stoffelijke lichaam. Nadat via wetenschappelijk onderzoek bepaalde stoffen als "werkzaam" zijn herkend, worden deze geïsoleerd uit hun natuurlijke omgeving en als medicijn beschikbaar gesteld. 
Deze chemische stoffen kunnen bijv. functies van ons lichaam onderdrukken of juist stimuleren of zelfs helemaal overnemen. Een ziektebeeld wordt zo bij wijze van spreken "weggedrukt". Het is niet uitzonderlijk dat we levenslang van zulke medicijnen afhankelijk blijven.

Fyto-therapie, voedings-supplementen, etc.

Ook dit zijn allemaal middelen met een stoffelijke werking. De gebruikte stoffen zijn wel meer natuurlijk.

Bachbloesems

Bachbloesems werken niet op een stoffelijk niveau, maar op een energetisch niveau. Zoals verschillende frequenties van licht verschillende kleuren opleveren, zo heb je ook verschillende energie-"kleuren" of patronen. 
De Bachbloesems vormen een soort voorbeeldpatronen van positieve eigenschappen. Die voorbeeldpatronen kun je combineren tot een middel dat op dit moment het beste bij je past. Elke keer dat je dat middel inneemt (4x per dag) krijg je het patroon van die positieve eigenschappen voorgeschoteld. Omdat je de wens hebt om aan die eigenschap te werken kan een echte verandering in gang gezet worden. Als die verandering is voltooid heb je het middel niet meer nodig. 
Het kan geen kwaad om een eigenschap voorgeschoteld te krijgen die je niet nodig hebt, daarom zijn deze middelen geschikt voor zelfhulp.

Homeopathische middelen

Homeopathische middelen gaan nog een stapje verder, en werken op een hoger energetisch niveau of zelfs op een geestelijk niveau. Een klassiek homeopaat zoekt uit duizenden middelen het ene middel dat op dit moment bij de patiënt past. 
Niet geschikt voor zelfhulp omdat een verkeerd middel wel kwaad kan.
Ξ MENU