Henny Gieles, Bachbloesemtherapeut in Den Bosch
Bachbloesems
zoals Bach ze maakte
Zo'n beetje alles wat Bach over Impatiens geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De bovenste tekst beschouwde Bach als de uiteindelijke volledige beschrijving. De oudere teksten staan hier alleen als studiemateriaal.

Bachbloesem Impatiens

Alles wat Bach schreef over Impatiens

De Twaalf Genezers & Andere Remedies (1936)

- *IMPATIENS -

Voor degenen die snel zijn in denken en doen, en die willen dat alles gebeurt zonder aarzeling of uitstel. Als ze ziek zijn zien ze uit naar een haastig herstel.
Ze vinden het erg moeilijk om geduld te hebben met mensen die langzaam zijn, omdat ze dat fout vinden en tijdverspilling, en ze zetten zich op allerlei manieren in om zulke mensen sneller te maken.
Vaak hebben ze een voorkeur om alleen te werken en te denken, zodat ze alles in hun eigen tempo kunnen doen.

- - *IMPATIENS - Impatiens Royleii - Impatiens glandulifera - Reuzenbalsemien

De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (1934)

- IMPATIENS -
Voor wie prikkelbaar is, dwars, kribbig, ongeduldig.

De Engelse en botanische naam van elke remedie is als volgt (de Nederlands naam is toegevoegd)

IMPATIENS . . . . . . . . . . . . . . Impatiens roylei . . . . . . . . . . . . . Reuzenbalsemien


Deze planten bloeien over het algemeen gedurende de maanden juli, augustus en september,Het onderstaande geeft een idee van de plaats waar ze gevonden kunnen worden,


IMPATIENS is geen inheemse soort in dit land (Engeland), maar groeit tot in perfectie aan de oevers van sommige van de rivieren van Wales. De kleur van de bloesem van deze plant varieert, en alleen de mooie licht mauve exemplaren dienen gekozen te worden.

Het Verhaal van de Reizigers (1934)

Er waren eens; en het is altijd "eens", zestien reizigers die eropuit trokken om door een bos te reizen.

Impatiens wist ook precies de weg naar huis, en wel zo goed dat hij zijn geduld verloor met degenen die minder snel waren dan hij zelf.

En uiteindelijk bereikten ze allemaal de andere kant van het bos.

Nu fungeren ze als gidsen voor andere reizigers die de reis nog niet eerder gemaakt hebben,
Impatiens kent geen haast maar laat zich terugzakken tot de achterblijvers om hun tempo over te nemen;

De Twaalf Genezers & Vier Helpers (1933)

- IMPATIENS
ONGEDULD -

Steeds als er sprake is van ongeduld. Ongeduldig met zichzelf, wil de dingen opjagen, wil dingen snel doen, wil meteen beter zijn en weer op de been. Ongeduldig met anderen, prikkelbaar over kleinigheden, moeilijk om niet uit hun humeur te raken. Kan niet wachten. Zo'n toestand is normaal en meestal een goed teken tijdens het herstellen, en de kalmerende werking van dit middel bespoedigt het herstel. In ernstige pijn zit vaak ongeduld, en daarom is Impatiens juist op die momenten zeer waardevol, om de pijn te verlichten en de patiënt te kalmeren.

De botanische naam van elke remedie is als volgt:

- IMPATIENS - Impatiens Royalei


Deze planten bloeien meestal in de maanden juli, augustus en september.


IMPATIENS is geen inheemse soort, maar groeit tot in perfectie aan de oevers van sommige van de rivieren van Wales. De kleur van de bloesems van deze plant varieert, en alleen de mooie licht mauve exemplaren dienen gekozen te worden.

Twaalf Genezers (1933)

- 5. - PIJN - Impatiens

IMPATIENS is een hevige soort pijn, veroorzaakt door de blokkade van een kanaal dat spiritueel licht en waarheid zou moeten binnenlaten. Vaak is de oorzaak een vorm van wreedheid in het karakter.

- Remedie - Te ontwikkelen kwaliteit - Gebrek
- Impatiens - Vergeving - Pijn


Mimulus Luteus en Impatiens Royalei groeien in perfecte staat bij Crickhowell, een paar mijl van Abergavenny, hoewel de eerste ook in andere provincies gevonden kan worden.


Mijn twaalf remedies (1933)

- 10. - IMPATIENS - Impatiens royalei
- IMPATIENS - Is geen inheemse soort, maar groeit tot in perfectie aan de oevers van sommige van de rivieren van Wales. De kleur van de bloesems van deze plant varieert, en alleen de mooie licht mauve exemplaren dienen gekozen te worden.

Twaalf Geweldige Remedies (1933)

- 10. - Wanneer er sprake is van ongeduld, ernstige pijn, getob om weer snel beter te zijn, erop gespitst om snel weer op te staan en bezig te kunnen, ongeduldig met wie er in de buurt is, geef dan IMPATIENS.

Bevrijd Uzelf (1932)

- IMPATIENS
Ongeduld           Vergevingsgezindheid -

Ben jij iemand die weet dat er diep in jouw karakter nog een spoortje wreedheid zit; die het moeilijk vindt om niet een beetje kwaadaardig te reageren wanneer je wordt geslagen of lastig gevallen? Zit ergens in jou nog de wens om geweld te gebruiken om een ander jouw standpunt op te dringen; ben je ongeduldig en maakt dat ongeduld je soms wreed; zit er in jouw karakter nog een spoortje van de inquisiteur?

Dan ben je op zoek naar volmaakte vriendelijkheid en vergevingsgezindheid, en dan zal die mooie paarse bloem, Impatiens, die in Wales langs sommige stromen groeit, je met zijn zegening op weg helpen.

Ξ MENU